Доц. Рачев: Предстоят ни обилни валежи - bulgaria.utre.bg

Доц. Рачев: Предстоят ни обилни валежи

23 октомври 2017, 09:45 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Температури рязко ще се понижат

Още от сутринта един средиземноморски циклон трайно ще се настани над Балканския полуостров. Това съобщи в ефира на БНТ климатологът доц. Георги Рачев. По думите му, "Улрике" е антициклонът, който ще "избута" средиземноморския циклон на юг и утре и вдругиден ще оказва съществено влияние върху времето у нас - главно с понижение на температурите и с доста обилни валежи.

"Сложна е синоптичната обстановка и доста непредвидима", уточни доц. Рачев.

"Зимата идва бавно, но постепенно. В Лапландия вече температурите са около -14 градуса, в Москва максимална температура -4 градуса. Над Европа температурите са между 5 и 10 градуса. От утре над България се очакват температури от около 10 градуса в западната половина от страната, а в източната половина ще бъде доста по-топло", коментира климатологът.

"В четвъртък и петък предстои бързо затопляне, за да последва отново понижение на температурите. В събота и неделя отново предстоят съществени валежи в България. Но като цяло октомври си отива като топъл и много приятен месец с около 1-1,5 градус над нормата", допълни доц. Георги Рачев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета