Наша делегация участва на международна конференция за борба с наркотрафика - bulgaria.utre.bg

Наша делегация участва на международна конференция за борба с наркотрафика

22 октомври 2017, 15:44 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МВР

Българската делегация проведе поредица от двустранни срещи в Регионалния офис на ДЕА във Филаделфия

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски участват в годишната конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) във Филаделфия, съобщи пресслужбата на МВР.

По време на конференцията са планирани и множество работни срещи на високо ниво с представители на различни американски правоохранителни структури.

Българската делегация проведе поредица от двустранни срещи в Регионалния офис на ДЕА във Филаделфия и с представители на правосъдната система в града. От американска страна участваха ръководителят на Регионалния офис на ДЕА-Филаделфия специален агент Гари Тъгъл, регионалният директор на ДЕА за Европа и други ръководни служители на Агенцията за борба с наркотиците.

Офисът на ДЕА-Филаделфия е отговорен за територия с население над 7 милиона души, като има юрисдикция да провежда операции за противодействие на международния наркотрафик в световен мащаб.

По време на срещата българската делегация беше запозната с актуалната обстановка по линия на международния наркотрафик и наркоразпространение в щатите Пенсилвания и Делауеър. Бяха обсъдени действащи съвместни проекти и бъдещи общи инициативи в противодействието на трансграничния наркотрафик и борбата с навлизането на нови видове вискорискови наркотични вещества, както на територията на България, така и в Европа и Америка.

Бяха обсъдени и обменени добри практики, свързани с изграждането на стратегии за превантивно пресичане на новопоявили се тенденции в трафикирането и разпространението на наркотици. Дискутираха се и начини за откриване и противодействие на корупционни практики сред служителите на правоохранителните структури, пряко ангажирани в борбата с наркопрестъпността. Американската страна представи работещи успешни модели за координиране на общите усилия на различни държавни институции при разследване на престъпления, свързани с наркотици.

В резултат на проведената среща бяха планирани бъдещи съвместни действия, които да доведат до конкретни резултати в борбата организираната международна престъпност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета