Е. Захариева: БСП са безпомощни в предлагането на мерки за борба с корупцията - bulgaria.utre.bg

Е. Захариева: БСП са безпомощни в предлагането на мерки за борба с корупцията

21 октомври 2017, 17:09 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    Кадър: БНТ

Борбата с корупцията безспорно е една от най-важните теми, но и случващото се във Варшава не е било по-маловажно

„БСП очевидно са безпомощни в предлагането на мерки за борбата с корупцията, затова се оправдават с отсъствието на министри на КСНС“, заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в предаването „Седмицата“ по Дарик.

Тя уточни, че борбата с корупцията безспорно е една от най-важните теми, но и случващото се във Варшава не е било по-маловажно, заради което тя е заминала за там. „Ние бяхме на Консултативния съвет – изпратих заместник-министъра, като бях уведомила, че няма да отида. За това е некоректно да се използва това от БСП като едва ли не, че ние не желаем да присъстваме. Напротив, аз изпратих доклад, уведомих и имаше кворум, така че моето отсъствие по никакъв начин не е затруднило дебата. Даже имам информация от всички колеги, които са били на първото заседание, че се е провел един изключително конструктивен дебат с изслушване на докладите“, каза още Захариева.

Вицепремиерът посочи, че нейният доклад е бил разпространен и всички участници са имали възможността да се запознаят с него. „Така или иначе решението се взе сега, когато аз присъствах и можех да изразя становището си по него. И нека уважаемите колеги от БСП вместо да кажат какво те правят и защо вместо да сме фокусирани върху това как да подобрим борбата с корупцията и как да направим добър закон, гледаме само това кой да го назначава. Те очевидно са толкова безпомощни в предлагането на мерки в борбата с корупцията, че използват да се оправдаят с отсъствието на двама министри, които предварително са уведомили президентството“, каза тя.

Захариева обясни, че като част от администрацията на предишния президент е участвала в доста от консултативните съвети, и често е имало министри, които са отсъствали. „Но никой досега не е използвал това като коментар, че те не желаят да подкрепят темата на дневния ред“, каза вицепремиерът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета