Георги Марков: Бойко Борисов няма алтернатива

Никой друг от политическите лидери не е подготвен да управлява България, категоричен е той

"След Българското председателство на ЕС идват евроизборите – седем-осем месеца след това. Евроизборите ще бъдат тези, които ще покажат какво е отношението – вот на доверие или на недоверие на българските граждани към партията ГЕРБ. Аз очаквам, че ГЕРБ ще ги спечели. И веднага след това идват местните избори, на които наистина ще се види какво е съотношението на силите”, заяви в интервю за „Събуди се” по Нова тв Георги Марков – депутат от гражданската квота на ГЕРБ, юрист, конституционалист.

По думите му Бойко Борисов няма алтернатива. "Очаквам да спечели още един мандат на следващите избори. Никой друг от политическите лидери не е подготвен да управлява България", категоричен е Марков.

По повод споровете за назначения във властта, той заяви: „Искам да дам три примера защо ГЕРБ не е братовчедска партия. Първо, защото на изключително високи места в България и в чужбина, партия ГЕРБ в лицето на Борисов и президента Росен Плевнелиев изпрати знакови фигури от Левицата. Мая Манолова – острието на БСП, вдъхновителят на Костинбродската афера, беше лично посочена от Борисов за такъв висок пост какъвто е омбудсмана и тя идеално се справя с тази роля. Това показва, че ГЕРБ не слага братовчеди по върховете на държавата”, каза още Георги Марков.