Т. Биков: Антикорупционният закон на БСП може да стане причина за репресии

Все още няма официален отговор от БСП какви са били връзките на депутата Георги Стоилов с брат му

С антикорупционния си проектозакон БСП целят еднствено да се позиционират политически, вместо да бъдат конструктивна опозиция. Това каза в ефира на ТВ Европа депутатът от ГЕРБ Тома Биков. по негови думи предложеният от социалистите закон може да стане причина за политически репресии. Ето и причините: „Поради така фриволното хвърляне на разследващи функции на един орган, който практически ще бъде безконтролен, при положение че в Българската конституция е записано, че разследващи функции може да има единствено и само прокуратурата. В същото време казват нека хем да има разследващи функции, хем да отиде при президента. И тук идва въпросът кой ще контролира тогава контролиращия орган“, коментира народният представител.

Все още няма официален отговор от БСП какви са били връзките на депутата Георги Стоилов с брат му, който е задържан за ръководене на престъпна група в Русе. Въпреки това Биков е категоричен, че направените проверки говорят достатъчно красноречиво.

„На публично ниво получихме отговор от медиите, не от БСПТо не е трудно да се провери в търговския регистър, че Георги Стоилов е бил съдружник на брат си, което противоречи на версията му, че няма нищо общо с брат си. Той е излязъл от фирмата, но той е напуснал фирмата, защото е бил назначен за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе“, каза депутатът.

Според Биков важен е въпросът защо от БСП твърдят, че Стоилов не е фактор в партията, а в същото време го назначават за директор на Фонд „Земеделие“ в Русе, на позиция, през която минават сериозни финансови потоци. Но и на този негов въпрос все още не е даден отговор.