Стартира женското първенство по волейбол на България

Първият кръг се открива с двубой между ЦСКА и Раковски, който ще се играе днес, от 18:00 ч в столичната зала "Васил Симов"

От днес, 20 октомври (петък) стартира женското първенство по волейбол на България. През новия сезон 2017/2018 в битката за титлата ще участват седем отбора, съответно шампионките от Марица (Пловдив), вицешампионките Раковски (Димитровград), бронзовият медалист ЦСКА, Левски, Славия, Казанлък и новакът в шампионата Берое (Стара Загора),съобщи БФ Волейбол.
 
Поради нечетния брой участници ще има ротация, като всеки кръг ще почива по един тим.Първият кръг се открива с двубой между ЦСКА и Раковски, който ще се играе днес, от 18:00 ч в столичната зала "Васил Симов". В съботния ден, 21 октомври Славия домакинства на Левски, а мачът е в зала "Панайот Пондалов" от 17:00 ч. Третият мач от кръга, в който Берое приема Марица е отложен, поради участието на пловдивчанки в Шампионската лига. Срещата е насрочена за 1 ноември от 18:00 ч в зала "Иван Вазов" в Стара Загора.
 
Първият полусезон приключва на 25 ноември. Определени са датите на мачовете и през втория полусезон, който трябва да продължи от 19 януари до 1 март. Програмата предвижда плейофи във формат до две победи от максимум три мача, като четвъртфиналите ще се изиграят на 7, 9 и евентуално 11 март, полуфиналите - на 14, 17 и евентуално 20 март, а финалът - на 30 март, 2 април и евентуално 5 април.