Путин отчете доверието му към Европа като голяма грешка - bulgaria.utre.bg

Путин отчете доверието му към Европа като голяма грешка

20 октомври 2017, 12:39 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    kremlin

Президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран

Твърде голямото доверие към Европа бе най-голямата външнополитическа грешка на Русия за последните 15 години, заяви руският президент Владимир Путин.

На заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи той бе попитан от германска участничка какви грешки са допуснали Русия и Европа в отношенията помежду си в последните 15 години. „Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него“, каза Путин.

„Трябва да затворим тази страница и да продължим нататък, като основем отношенията си на взаимното уважение и се отнасяме помежду си като равноправни партньори“, добави руският президент.

Путин заяви, че президентът Доналд Тръмп трябва да бъде уважаван, защото е демократично избран. На въпрос дали Русия се дразни от непредсказуемостта на Тръмп Путин отвърна, че тя е свързана със „силна съпротива вътре в страната“.

Политическите опоненти на Тръмп „не му дават да изпълни никоя от предизборните си инициативи“, каза Путин. Той същевременно добави, че Русия остава отворена към сътрудничество със САЩ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета