Херо прави революция в Лудогорец

Главните герои за "орлите" в Брага бяха Ренан, Моци и Лукоки

Лудогорец победи Брага като гост с 2:0 в мач от групите на Лига Европа. Това бе и първата победа на български тим в Португалия.

Димитър Димитров-Херо прави революция в Лудогорец. Когато опитния бургаски специалист пое тима, доста скептици се опасяваха,че треньорът идва в една подредена среда и всяко разместване насам-натам ще повлече трудности.


Вече минаха почти два месеца откакто Херо пое тима. Резултатите са налице. В групите на Лига Европа Лудогорец води със 7 точки пред Брага с 5. На трето място е Хофенхайм с три, а  Истанбул ББ е с една.

Разградчани имат две  домакинства с Брага и Истанбул ББ и гостуване на Хофенхайм. Една победа на Лудогорец Арена над Брага в следващия кръг и десет точки почти сигурно ги изстрелват от групата за мачовете през пролетта в Лига Европа.


Херо показа в отминалия мач с Брага,че умее да печели след като променя за трети път схемата на игра спрямо различните съперници. Също така Марселиньо се връщаше да помага в защита. Нещо, което преди почти не се виждаше. да не говорим,че Светльо Дяков не започна мача и влезе като резерва без да е контузен.

На вратата бе избран да пази този път Ренан. И това не бе щастлив хазарт,а премислен ход. Вратарят бе на изключителна висота. Това не означава,че има вече запазено място в състава спрямо другия равностоен голкипър Хорхе Брун.

Лукоки, който преди идването на Херо бе резерва и искаше да си ходи от Разград, сега разцъфна и едва ли не е най-основния играч в атаката на отбора. За сетен път показа класа. И инстинкта си пред гола. Направи го при отнемането на топката от вратаря на домакините за второто попадение за лудогорци, което стана след автогол на домакините.

За Моци могат да се кажат също много добри неща. Освен хубавия гол с глава,той показа,че е изчистил колебанията си в играта в защита и се представя като в най-добрите си години.

Лудогорец спечели заслужено   срещу доста корав турнирен тим.