Н. Нанков: Между 50 и 60 милиона лева отиват за ремонт на общински пътища - bulgaria.utre.bg

Н. Нанков: Между 50 и 60 милиона лева отиват за ремонт на общински пътища

20 октомври 2017, 11:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър МРРБ

Няма предвидени нови финанси за саниране, МРРБ ще работи с отпуснатите средства до сега

Устойчив и самофинансиращ се бюджет е цел на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи за БНР министър Николай Нанков. „Бюджетът е един, въпросът е във всеки сектор да се генерира достатъчен ресурс, който по някакъв начина да го направи самофинансиращ се и устойчив. Такъв ще стане пътният с тол таксите, с ВиК-то ще си имаме проблеми още дълги години, докато не осъзнаем, че наистина нуждите са огромни“, поясни министърът.

"Между 50 и 60 милиона лева от събраните приходи от тол таксите биха могли да отидат за ремонт на общински пътища", каза още Нанков: „Бихме могили, а и с колегите от АПИ сме го коментирали, но веднага се пораждат въпросите, че това не е справедливо – т.е. генерираме ресурс и облагаме българските граждани за преминаване през републикански пътища, а ги даваме за общински. Не е справедливо, иначе имат нужда“, допълни той.

На въпрос в кои сектори от дейностите в МРРБ има повече заложени средства, министърът отговори: „За нищо няма да има повече. 18 милиона са ни увеличени приходите. На база на анализ от предишните години сме залагали явно по-минимални нива на приходите от приходните агенции. Събираме повече, отколкото залагаме“.

Нови пари за саниране не се предвиждат. Работи се с отпуснатите преди средства, в размер на 2 милиарда лева. Подготвя се нова жилищна стратегия, но министър Нанков не пожела да съобщи подробности по нея.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета