Лудогорец станаха първия отбор с победа на португалска земя

Спорт

20-10-2017, 10:28

Снимка:

twitter.com

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

"Орлите" надвиха португалския гранд "Брага" като гост

"Лудогорец" записа втория си успех в трета група на Лига Европа, побеждавайки като гост с 2:0 португалския "Брага". Трите точки изкачиха българския шампион на първо място в групата и отвориха вратите на "орлите" към класиране за фазата на директните елиминации в турнира.

В самото начало домакините бяха по-активни. В осмата минута Рикардо Ферейра вкара топката във вратата на българския шампион, но голът беше отменен заради засада. В средата на първата част Форстър за малко не си вкара автогол след центриране отляво, но топката премина покрай лявата греда на вратата, пазена от Ренан.

В 25-ата минута "зелените" взеха аванс с попадение с глава на Козмин Моци. Румънският защитник се разписа след центриране от корнер на Вандерсон. Само три минути сред това при бърза контра Вандерсон стреля опасно по земя от границата на наказателното поле, но Матеус плонжира и спаси.

В 54-ата минута португалците можеха да изравнят, когато Раул беше оставен непокрит при центриране от корнер на задната греда, но Ренан демонстрира отличен рефлекс и спаси удара му с глава.

Българският шампион стигна до второто си попадение в 56-ата минута. Джоди Лукоки пресече пас към Матеус, преодоля вратаря и стреля от малък ъгъл. Топката срещна дясната греда, направи странна траектория, удари се в крака на опиталия се да я изчисти Раул и влезе в мрежата за 2:0 в полза на "Лудогорец".

В последвалите минути домакините наложиха превъзходство. В 62-ата минута Ренан пак спаси удар на резервата Мартинш. Осем минути след това домакините имаха претенции за дузпа. Удар на Франсерджо от наказателното поле срещна ръката на Абел Анисе, но главният рефер Давиде Маса не отсъди дузпа. Треньорът на домакините Абел Ферейра беше изгонен от резервната скамейка заради бурните си протести срещу съдийското решение да не бъде отсъден 11-метров наказателен удар.

В 88-ата минута защитникът Рикардо Ферейра стреля опасно с глава, но Ренан отново беше на висота и отби удара му.

След този успех "Лудогорец" е на първо място в групата с актив от 7 точки. "Брага" остава на втората позиция с точка по-малко. "Зелените" са първият български отбор, който постига победа на португалска земя в европейските клубни турнири.