Стамен Белчев:Трябва да вкараме ранен гол в дербито с Левски - bulgaria.utre.bg

Стамен Белчев:Трябва да вкараме ранен гол в дербито с Левски

19 октомври 2017, 11:22 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    cska.bg

    Стамен Белчев:Трябва да вкараме ранен гол в дербито с Левски

Нужно е да излезем спокойни и да спечелим мача

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви, че е добре да се вкара ранен гол в дербито с Левски. Той е доволен от израстването на отбора и увери, че футболистите ще направят всичко възможно да върнат тима на върха.

„Загубихме 4 точки в последните два мача. Те са забравени и гледаме към дербито с Левски. Нищо не се е променило. Тотално доминирахме, особено срещу Пирин. Липсваше ни последният пас преди гола. Имаше лек спад, но играта не куцаше толкова. Не правя паралел, просто така се случи. Гледаме мач за мач. Не трябва да се отрази на по-нататъшното ни представяне. Дефанзивният стил на съперниците не го използвам като извинение. Всеки отбор избира сам начина как да играе. Дали Левски ще играе по същия начин – нямам представя, но ние няма да избягаме от нашия стил”, сподели Стамен Белчев в интервю за „Диема Спорт”.

„Работим за всички варианти – да играем дълбоко в полето на противника, в средата. Трябва да сме готови да реагираме. Амбицията не трябва да бъде прекомерна. Трябва да излезем спокойни, уверени и да спечелим мача. Имаме амбиция да се завърнем и ще направим всичко възможно да бъдем на върха. Имаше страхотно разочарование в момчетата. Казах им по най-бързия начин да забравим тези мачове. Те знаят, че могат много повече. Ще си извадим нужните поуки”, продължи наставникът на „червените”.

„Каранга е страхотен футболист, който вкара 12 гола. Отборът на ЦСКА не бива да бъде зависим от който и да е футболист. А като е наказан, какво правим. Съотборниците разчитат на всеки един от тях. Това се опитвам да им втълпя, за да бъдем добър колектив и отбор. Колективът отдавна е налице, показвали сме го не в един мач. Има два резултата, които не ни устройват. Тези точки не се наваксват, без да подценявам Етър и Пирин”.

„Срещите с Левски са незабравими моменти. Резултатът не е предвидим. Страхотно е, когато победиш. Изпитах го два пъти и веднъж разбрах какво е да паднеш. Левски направи отбор с нов треньор. Всичко зависи от нас и ще се постараем да зарадваме феновете”, каза Белчев за Вечното дерби.

„Винаги, когато вкараш ранен гол е добре. Всеки един гол в даден мач ти дава предимство. Резултатите го показват, че отборът има израстване. Не ме притеснява противникът, а ние да покажем какво можем. Ние ще се опитаме да играем по същия начин. Моето разбиране за футбола е съперникът да се съобрази с нашия стил. А не ние да го променяме”.

„Дербито е и удоволствие, и напрежение. Удоволствието надделява при мен. Футболът трябва да носи радост. Надявам се и футболистите да го разберат. Нормално се настройвам за мача. Да, дерби е, но аз се опитвам да подхождам по един и същи начин преди всеки мач. Вече доста време работим заедно, знаят какви са ми изискванията. Трябва да покажем истинското си лице. Не е добре само напрежение, човек трябва да релаксира, трябва да познаваш добре качествата на футболистите. Да имаш представа за слабите и силните страни на съперника и да ги използваш”, каза още треньорът на „армейците”.

„Не искам да влизам в полемика дали това е Вечно дерби. За мен това е ЦСКА, който играе на „Армията”. Винаги, когато има негативни резултати, винаги се говори за оставки. Опитвам се да бъда максимално полезен, това е работа на ръководството. Не искам да мисля за това. Още от първия ден знам, че ръководството е зад мен. Благодаря им за спокойната обстановка”, завърши Стамен Белчев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета