Д. Лазаров: Антикорупционният закон на БСП няма съдържание - bulgaria.utre.bg

Д. Лазаров: Антикорупционният закон на БСП няма съдържание

19 октомври 2017, 09:53 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

По Конституция прокуратурата е тази, която повдига обвинения

Днес на заседание на правната комисия в парламента ще бъдат гледани законопроектът на Министерски съвет и идейният проект на БСП за борба с корупцията, съобщи в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров. Той допълни, че така нарича внесения от социалистите законопроект, защото "в него има доста сериозни липси".

"В този законопроект се казва, че се разследват корупционни прояви, а гражданите могат да подават сигнали за корупционни прояви. Но никъде няма определение какво е корупционна проява, продължи Лазаров с критиката към проектозакона на БСП", коментира Лазаров.

По думите му липсват като предмет на разследване злоупотребите с еврофондове, документните престъпления, други корупционни престъпления, не е предвидено и случайно разпределение на делата.

На въпрос за разследването и кой ще има разследващи функции депутатът от ГЕРБ припомни, че "по Конституция прокуратурата е тази, която повдига обвинения, поддържа обвинения, внася обвинителен акт в съда".

"Има разследващи органи в Националната следствена служба, в ГДБОП, има разследващи полицаи", каза той.

Според него в законопроекта на социалистите няма яснота за останалите органи, ангажирани с борбата с корупцията, и даде пример с предвидените териториални звена.

"Законопроектът на БСП за борба с корупцията е изпразнен от съдържание", обобщи Димитър Лазаров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика