Радев: Важно е да се изчистим от "гнилите ябълки" в МВР - bulgaria.utre.bg

Радев: Важно е да се изчистим от "гнилите ябълки" в МВР

18 октомври 2017, 16:42 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

За закриването на пожарни служби и протеста на пожарникарите, министърът коментира, че преструктурирането на службите е направено по правилата

За мен е много важно като ново ръководство, да се изчистим от всички гнили ябълки в МВР. Това заяви пред медиите вътрешният министър Валентин Радев, след изслушване във вътрешната комисия на парламента във връзка със задържаните преди дни двама полицаи от София, обвинени за разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Той допълни, че се надява и други служители от сектор "Сигурност", нарушили закона, да бъдат залавяни.
По думите на Радев два от инструментите за справяне с корупцията в МВР са: двете служби - Инспекторат на МВР и отдел "Вътрешна сигурност", както и повишаването на заплащането, което според Радев към момента е постигнато.
За предстоящия в неделя пореден протест на полицаите, министърът заяви, че не е негова работа да ходи на протести, в отговор на въпрос дали ще се срещне с тях, както с пожарникарите. Той отново призова полицейските синдикати да поставят проблемите, за които протестират, в Съвета за социално партньорство към министерството и поиска аргументи за исканията им.
При изслушването му в парламентарната комисия Радев беше питан за разследването срещу лицата, които отвлякоха Адриан Златков. Министърът отговори, че се надява да се направи необходимото и извършителите на престъплението да бъдат заловени. Той допълни, че се надява да се докаже, че това отвличане няма връзка с групата на "Наглите" от преди няколко години.
Относно решението на правителството от днес за мерките за борба на тероризма и радикализма, Радев поясни, че в България радикализъм не се наблюдава, освен в Пазарджик и в други две населени места.
За закриването на пожарни служби и протеста на пожарникарите, министърът коментира, че преструктурирането на службите е направено по правилата. Радев обясни, че ще бъдат закрити 12 районни пожарни служби, а служителите в тях ще бъдат преместени в съседни. По думите му населението в местата, където вече няма да има пожарна няма да пострада от липса на защита при наводнение, земетресение или пожар.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета