Д. Атанасова: Прокуратурата е господар на досъдебното производство - bulgaria.utre.bg

Д. Атанасова: Прокуратурата е господар на досъдебното производство

18 октомври 2017, 09:35 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv/ кадър

Братът на Георги Стоилов дарител на БСП, парите може да са от незаконна дейност

В спор на множество теми се превърна участието на Десислава Атанасова (ГЕРБ) и Жельо Бойчев (БСП) в ефира на бТВ.

Атанасова отбеляза, че с 12 на 2 гласа е била приета декларация, че не се постига съгласие началникът на бюрото да се назначава от държавния глава и структурата да има разследващи функции. Двата гласа били на Румен Радев и Корнелия Нинова. "'Воля' в мнозинството ли е? ДПС в мнозинството ли е? Приемете, че предлагате един продукт, който е некоректен към процесите и към хората – подвеждате президента да участва в една ситуация, от която няма никаква печалба”, заяви тя.

Атанасова обяви, че ще подари на опонента си Конституция и подчерта: „Прокуратурата е господар на досъдебното производство”.

По темата с арестувания за рекет брат на неговия съпартиец Георги Стоилов, социалистът каза, че на заседание на парламентарната група случаят ще бъде обсъден, но личното му мнение е, че трябва да има лична отговорност. Атанасова посочи, че в организираната престъпна група е бил и синът на шефа на КАТ-Русе, назначен на поста от служебния кабинет "Герджиков".

Тя напомни, че арестуваният е дарител на БСП и запита дали парите са дошли от незаконна дейност и дали не са били ползвани за купуване на гласове. Бойчев заяви, че парите ще бъдат върнати.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика