К. Вълчев: Ще увеличим средствата за психолози и педагогически съветници - bulgaria.utre.bg

К. Вълчев: Ще увеличим средствата за психолози и педагогически съветници

17 октомври 2017, 19:55 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Родителите и учители са съюзници в общата мисия да станат децата по-добри

В студиото на БНТ образователният министър Красимир Вълчев заяви, че степента на развитие на едно общество се измерва с това до къде се простира доверието. Родителите и учители са съюзници в общата мисия да станат децата по-добри. Там, където се взаимодейства успешно, се постигат и добри резултати. Доверието е ключово, защото то е в основата на съвременното образование.

"Родителите взимат решението да поверят децата си на едни хора, които не познават и само заедно могат да се справят с проблеми като агресията, с проблеми като задържането им в училище, подобряване на образователните им резултати. И посланието ни към учители е да не пестят сили да взаимодействат с родителите", коментира министърът на образованието.

"Ще увеличим средствата за училищни психолози и педагогически съветници, които са едни от важните специалисти в училище. Имаме над 1100 училищни психолози и педагогически съветници, повече в големите училища, но ние ще предоставим допълнителни средства, така че повече на брой образователни институции да имат тази възможност да назначат психолози и педагогически съветници и се надяваме, че тази политика ще продължи и през следващите години и в един момент ще обхване всички училища", обясни Вълчев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета