Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) се класираха за финалите за Купата на Русия

Състезателите на Пламен Константинов влязоха във финалната четворка

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов и воденият от него отбор на Локомотив (Новосибирск) се класираха за финалите на турнира за Купата на Русия. Това стана след като "Железничарите" надиграха Динамо (Ленинградска област) с 3:1 (25:15, 25:18, 21:25, 26:24) във втория полуфинален двубой от група С на надпреварата, съобщи БФ Волейбол.

 

Топреализатор за Локо бе Лукаш Дивиш със 17 точки (1 ас, 2 блокади), а Максим Сапожков заби 12 точки (1 блокада). За Динамо Владимир Хилченко завърши с 9 точки (1 ас, 1 блокада).

 Така състезателите на Пламен Константинов влизат във финалната четворка, двубоите от която ще се изиграят през декември в Белгород. Домакин на турнира е Белогорие (Белгород), като, освен Локомотив се класираха още Зенит (Казан) и Зенит (Санкт Петербург).

 "Впечатлението ми от мача определено е положително. Всички играчи, които влизаха за смяна, горяха на терена. След първия гейм, който спечелихме, беше ясно, че влизаме във финалната четворка, но аз съм доволен, че задържахме темпото до края на мача, и не се отказахме. Мисля, че феновете харесаха играта на младите играчи, които за първи път се състезават на такова ниво. Щастлив съм, че постигнахме победата в четвъртия гейм със състава, който беше на терена. Като цяло, слагам положителна оценка на отбора за полуфиналната надпревара на Купата. Без грешки, разбира се, не може. Ще ги коригираме в движение." , коментира след успеха Пламен Константинов.