Основни точки от отговора на Карлес Пучдемон до Мариано Рахой - bulgaria.utre.bg

Основни точки от отговора на Карлес Пучдемон до Мариано Рахой

16 октомври 2017, 15:06 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Пучдемон: Приоритетът на правителството ми е възможно най-интензивно да търси път към диалог

Франс прес представя основни точки от писмото, изпратено днес от каталунския сепаратистки лидер Карлес Пучдемон в отговор на настояването на правителството да изясни дали е провъзгласил независимост на Каталуния.
"В неделя, 1 октомври, при полицейско насилие, заклеймено от най-авторитетните международни организации, повече от два милиона каталунци предоставиха на (каталунския, бел. АФП) парламент демократичен мандат да обяви независимостта."
"Приоритетът на правителството ми е възможно най-интензивно да търси път към диалог. Искаме да говорим, както правят утвърдените демокрации, по проблема, поставен от мнозинството от каталунския народ, което желае  да тръгне по свой път като независима страна в европейската рамка."
"Временното прекратяване на политическия мандат,  предоставен с изборите на 1 октомври, демонстрира твърдата ни воля да търсим решение, а не сблъсък."
"Наша основна цел за идните два месеца е да ви склоним към диалог и всички международни, испански и каталунски институции и личности, изразили желание за  преговори, да имат възможност да помислят за това."
"Нашето предложение за диалог е искрено, въпреки всичко станало, но логично погледнато е несъвместимо със сегашната атмосфера на репресии и нарастващи заплахи."
"Излагам пред вас две искания: първото е да бъде сложен край на репресията срещу народа и правителството на Каталуния."
"Второто искане е да организираме възможно най-скоро среща, на която да постигнем споразумения. Нека не оставяме ситуацията да се влоши още повече. Убеден съм, че с добра воля, като признаем проблема и го погледнем фронтално, можем да намерим път към решението."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят