Мауро Икарди е герой на кръга в Серия А

Спорт

16-10-2017, 12:34

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Моуриньо се насочва към Икарди и Обамеянг

ПСЖ иска Икарди

Чиро Имобиле с двата си гола за Лацио остави "орлите" в битката за челото

Дерби дела Мадонина винаги е предлагал исторически мигове. Двата отбора почти бяха направили зрелищно 2:2,но то щеше да бъде трето поред. За да дойде мигът, когато Милан направи дузпа в последната минута на мача. Зад топката застана Мауро Икарди. Аржентинецът показа изключително железни нерви в този момент. Преди това бе отбелязал две попадения. Дълго време Интер водеше с 2:1, но десетина минути преди края Бонавентура изравни и в известен смисъл двата гола на аржентинския национал щяха да се обезмислят. Но Икарди не трепна и вкара своя хеттрик за 3:2 за Интер. Наистина в мач за историята между двата отбора.

Преди това в събота вечер на Ювентус стейдиъм домакините и Лацио спретнаха не по-малка "късна драма",както обичат да се изразяват телевизионните коментатори. С два гола на Чиро Имобиле Лацио направи пълен обрат в срещата. В самия и край Юве получи право на дузпа. Тя бе стопроцентова,но съдията реши,че трябва да се обърне към помощта на телевизионния монитор. В крайна сметка дузпата бе отсъдена. И пак, както съвсем скоро, след консултация с телевизионния монитор, зад топката застана Дибала. И отново той изпусна да отбележи.

Така Лацио стигна Юве по точки. Двата отбора вече имат по 19 пункта. На първо място остана Наполи, който спечели гостуването на Рома с 1:0 и е с пълен актив от 24 точки. В деветия кръг предстои крайно драматичен мач между Наполо и Интер, който вече е с 22 пункта. При победа на "нерадзурите" те ще оглавят класирането и ще материализират на максимум отличната си игра под ръководството на Лучано Спалети.


Лацио приема Каляри,а Юве гостува на Удинезе. В таблицата на голмайсторите води Имобиле с 11 попадения. Втори е Дибала с 10, а трети вече Икарди с 9. Дрис Мертенс от Наполи има 7 попадения.
Този сезон Серия А изглежда като в най-добрите си години и по-драматични мачове не отстъпва нито на Висшата лига, нито на Примера.