Фондът за лечение на деца: Нямаме проблеми с новия директор - bulgaria.utre.bg

Фондът за лечение на деца: Нямаме проблеми с новия директор

16 октомври 2017, 08:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv/ кадър

Има си правилник, който трябва да се спазва - оттам насетне всичко друго е незаконосъобразно

Ана Илиева, член на обществения съвет към Фонда за лечение на деца, постави под съмнение позицията на Пенка Георгиева, също член на обществения съвет. Пенка Георгиева беше гост в ефира на бТВ преди седмица. Тогава тя заяви, че новият директор на фонда д-р Мариета Райкова оказва натиск върху родителите на тежко болни деца да оттеглят заявленията си.

„Искам напълно да се разгранича от думите на Пенка Георгиева. Тя не е представител на пациентски организации, за каквато се представя”, категорична е Ана Илиева пред бТВ. Илиева пожела да разбере кой е назначил Георгиева за член на обществения съвет.

„Това, което тя заяви на родителите на сиамските близнаци от Сливен беше да намерят оферта, а ние ще я платим… Защо е обещала?”, попита тя.

„Има си правилник, който трябва да се спазва. Оттам насетне всичко друго е незаконосъобразно. Пенка Георгева не представлява никой”, категорична е Илиева.

По повод обвиненията срещу новия директор, Илиева напълно отрече да се указва натиск. „При изискана документация, родителите не са я представили”, допълни тя.

„Нямаме проблеми с новия директор. Изключително компетентна е, колегите също са на моето мнение. Тя е педантичен човек и гледа да изчисти натрупаните неща”, допълни още Илиева.

Съгласно нов правилник за Фонда на лечение деца, който предстои да бъде приет, ще има говорител, който ще бъде избран, за да отговаря на въпроси на медиите. Ако бъде приет, членове на обществения съвет няма да могат да гостуват в медии.

Много хора изразиха притесненията си, че това ще доведе до цензура и няма да се разбира за нарушенията във фонда. „Не би трябвало да е така, но ако се приеме този правилник, ще се съобразим с него”, каза Илиева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета