Е. Захариева на работно посещение във Великобритания

Акцент в разговорите ще бъдат и възможностите за сътрудничество между двете страни

Възможностите за сътрудничество между България и Обединеното кралство по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Това ще е една от основните теми на разговор между външният министър на България Екатерина Захариева и британския дипломат Борис Джонсън по време на работното посещение на българската делегация в Обединеното кралство.

Акцент в разговорите ще бъдат и възможностите за сътрудничество между двете страни, както и върху двустранните отношения. Министърът на външните работи ще представи и приоритетите на страната ни по време на предстоящото Председателството. Специално внимание ще бъде обърнато и на темата за Западните Балкани. Предвижда се още на срещата да бъдат дискутирани основни въпроси, свързани със защитата и статута на правата на гражданите на ЕС и на Обединеното кралство в контекста на Брекзит.

Не на последно място Захариева и Джонсън ще разговарят и за възможностите за допълнително задълбочаване на икономическите и търговски отношения между двете страни, инвестициите, както и перспективите за развитие на туризма. По-късно същия ден в рамките на посещението си министър Захариева ще участва в работен обяд с колегите си от Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словения, Словакия и Обединеното кралство.