Министър Кралев подкрепи българските участници в Световното първенство по борба за ветерани в Пловдив - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев подкрепи българските участници в Световното първенство по борба за ветерани в Пловдив

14 октомври 2017, 16:54 | Мила Иванова
  • Снимка:
    ММС

Организационният комитет връчи на спортния министър почетен плакет за заслуги

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Световното първенство по борба за ветерани в Пловдив и подкрепи българските участници в него. Той проследи схватки от елиминациите в свободния стил и аплодира победите на нашите представители. Един от тях е 51-годишният настоящ помощник-треньор на националния отбор по свободна борба, олимпийски вицешампион и треньор №1 на България за 2001 г. Иван Цонов (62 кг). Пред министър Кралев той  започна с категорична победа с технически туш над Талант Бегалиев (Киргизстан). Министър Кралев похвали организацията на първенството и условията, които предлага зала „Колодрума“ в Пловдив, където се провежда то.
Председателят на Организационния комитет на Световното първенство по борба за ветерани Ангел Ангелов връчи на спортния министър почетен плакет и грамота за заслуги. Кралев получи също комплект медали на първенството от вицепрезидента на Световната федерация по борба и президент на Европейската федерация Цено Ценов. В знак на благодарност изпълнителният директор на клуб по борба „Локомотив“ (Пловдив) Иван Костадинов също поднесе плакет на министъра.
В Световното първенство по борба за ветерани участват над 750 борци от 52 държави. Сред тях личат олимпийски, световни и европейски шампиони от световни сили в борбата като САЩ, Русия, Иран, Турция и др. България е представена от 41 състезатели. В различните дивизии на класическия стил нашите борци спечелиха шест медала – златен на Николай Кашинов (100 кг), сребърни на Милен Кънев (78 кг) и Петър Богаевски (130 кг), както и бронзови на Иван Рангелов (78 кг), Стойчо Кубратов (78 кг) и Емил Будинов (70 кг). Първото отличие за България в свободния стил донесе Иван Бонев (88 кг), който стигна до бронз.
Световното първенство по борба за ветерани в Пловдив преминава при голям интерес. Сред официалните гости е двукратният олимпийски шампион Петър Киров, олимпийският шампион и изпълнителен директор на Българската федерация по борба Валентин Райчев и световният шампион Серафим Бързаков.

Впечатлен съм от организацията на Световното първенство по борба за ветерани, което се провежда в "Колодрума" в Пловдив....

Публикувахте от Krassen Kralev в 14 октомври 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета