Министър Кралев и Н. Пр. Бойко Коцев проведоха работна среща в Москва - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев и Н. Пр. Бойко Коцев проведоха работна среща в Москва

14 октомври 2017, 11:10 | Мила Иванова
  • Снимка:
    ММС

Kрасен Кралев изтъкна, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и българският посланик в Русия Н.Пр. Бойко Коцев проведоха работна среща. Двамата обсъдиха постиженията и предизвикателствата пред българския спорт  и усилията, които Министерството на младежта и спорта (ММС) полага за развитието на талантливите български спортисти във всички дисциплини. Спортният министър и българският посланик в Москва се обединиха около мнението,  че спортът сред децата и младежите трябва да бъде насърчаван, като спортната подготовка започва още от училище.
Министър Кралев представи пред Н.Пр. Бойко Коцев основните акценти в новия Закон за физическото възпитание и спорта, на който ММС разчита, за да бъдат подобрени условията за спорт. Като свои приоритети министърът на младежта и спорта изтъкна изграждането на нова спортна инфраструктура, инвестицията в  детско-юношеския спорт и завръщането на науката в спорта. Kрасен Кралев изтъкна, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт.
Българският посланик в Русия пое ангажимент пред спортния министър, че в близко бъдеще ще бъдат организирани и проведени съвместни инициативи между българската и руската страна в сектор “Спорт”. От своя страна, Красен Кралев определи като ползотворни отношенията между София и Москва и заяви готовност за бъдещо сътрудничество.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета