Задържаха измамника Спас/Александър

От 2009 до 2012 г. човекът зад въпросния профил се е наричал Анелия

Задържаха мъжа, който успя да измами десетки хора във Facebook, продавайки им невалидни самолетни билети, предават бТВ и Нова Телевизия. Александър Николов е несъществуващ човек, който успя да заблуди стотици изявени личности в България. Повечето от тях се оказаха измамени, други - ужилени с хиляди левове.

Жертвите сами стигнаха до своя заподозрян - Спас Василев от Кочериново. Преди години той попада под погледа на полицията точно заради измами с фалшиви билети. Сред пострадалите от схемата му през 2011-а година е и неговата учителка по музика Радка Тодорова. Тя и още 11 души му дават пари за билети до Милано. Сред тях има и военен прокурор.

За мнозина Александър Николов е поредният измамник, за когото разказват по телевизията. За стотици хора с престижни професии обаче той е изявен мъж с десни убеждения. Автор е на десетки статии и анализи. За някои дори е приятел. Всъщност Александър е фикция – профил, роден 2013 г., заедно с големите протести срещу кабинета "Орешарски".

От 2009 до 2012 г. човекът зад въпросния профил се е наричал Анелия. С началото на протестите сменя името си на Александър и става изключително активен с политическите си коментари.