В. Радев: Измамникът от Фейсбук "Александър Николов" трябва да бъде хванат

Това, че някой иска да мине метър и да си купи билети по-евтини – ами да страдат, това е моят отговор на министър

Измамникът със самолетните билети и фалшивия профил във „Фейсбук“ под името Александър Николов със сигурност ще бъде обявен за общодържавно издирване. Той е калпазанин, трябва да бъде хванат, каза в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде Агенция "Фокус". Той потвърди, че ГДБОП работи по случая, нашумял през последните дни, но каза, че не иска да добави повече нищо.

Радев призова хората да внимават какво правят, защото легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата е на друго място. „Това, че някой иска да мине метър и да си купи билети по-евтини – ами да страдат, това е моят отговор на министър. Не мога да хвърлям сили и средства допълнително, за да предпазвам и тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата“, добави Радев.

В последните дни десетки хора са се оплакали, че са измамени от човек, представящ се в социалните мрежи като Александър Николов. Той предлага и понякога осигурява евтини самолетни билети, като междувременно трупа база с личните данни на хората, които му се доверяват. Следите водят към това, че Александър Николов е Спас Василев от Кочериново. Самият Спас също е измамил немалко хора.

Спас Василев все още не е обявен за издирване във връзка с последните разкрити измами. Когато прокуратурата образува досъдебно производство, МВР ще го обяви.