Министърът на културата провери изненадващо ремонта на НДК - bulgaria.utre.bg

Министърът на културата провери изненадващо ремонта на НДК

12 октомври 2017, 17:47 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Освен подготовката на сградата за Председателството, в НДК тече и активна културна програма

Министърът на културата Боил Банов направи изненадваща проверка на ремонтните дейности в НДК. Залите, които ще приемат министри, делегати, служители и журналисти, са в довършителна фаза. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Следва обзавеждане и тестване на системите. В Зала 10, в която ще заседават държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, се прокарват инсталациите и системите за сигурност, докато в помещения 7, 8 и 9 основните строително-монтажни работи са изпълнени. В зала 6, фоайетата и кабинетите около нея, където ще се помещава Международният пресцентър, продължават ремонтните дейности. Всички фоайета, включени в обхвата на ремонта, са готови. Терасите са с нова хидроизолация и нови настилки.

Освен подготовката на сградата за Председателството, в НДК тече и активна културна програма. Близо 100 събития ще се случат до края на годината. Билетният център работи на пълен капацитет, както и културните пространства – „Перото”, Театър „Азарян“ и зала „42“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика