Гуралски може да донесе още 150 000 евро на Лудогорец

Това може да стане,ако бъде викнат като национал на Полша за Мондиала в Русия

Лудогорец има шанс да си върне част от платената сума за халфа  Яцек Гуралски. Това ще се случи, ако той попадне в националния тим на Полша за предстоящото световно първенство.

Това обаче ще е по-скоро логично, защото селекционерът на "дружина полска" Адам Навалка го викна за последните квалификации, макар и той да не записа игрови минути в тях. Именно при този треньор Гуралски записа дебют за родината си, но тогава все още носеше екипа на Ягелония.

Ако халфът, който все още не си е спечелил титулярно място в състава на Лудогорец, отиде на световното, то ФИФА ще плати сериозна компенсация на "орлите". За всеки ден, в който Гуралски е ангажиран с националния тим, в касата на шампионите ще влизат около 5000 евро. За предишното световно световната централа даваше по 2000 евро, но сега фондът за компенсации е увеличен два пъти и половина повече - на 160 млн. евро млн. за всички отбори. Гуралски ще е ангажиран най-малко 30 дни - две седмици лагер и поне още толкова първенство, което ще донесе на Лудогорец около 150 000 евро или 300 000 лева.

За участието на Клаудиу Кешеру, Козмин Моци и Андрей Препелица на Евро 2016, "орлите" взеха 550 000 евро, припомня "Меридиан Мач".