Ева Майдел: България за пореден път показа, че има място на дигиталната сцена

Евродепутатът подкрепя редица инициативи за развитие на младежта

„С наградата на Борис Колев България за пореден път показа, че има място на дигиталната сцена“, заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на представянето на класацията на Джуниър Ачийвмънт Европа за млади предприемачи, иноватори и лидери (FERD’s list). Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП бе сред специалните гости-говорители на събитието, заедно с Улла Енгелман ръководител на отдела на Еврокомисията за социална икономика и предприемачество, предаде пресслужбата на партията.

Класацията на Джуниър Ачийвмънт Европа и норвежкия инвестиционния фонд FERD има за цел да насърчи предприемачеството сред младите хора и да обърне внимание на важността на уменията, необходими за успех в новата икономика на 21-и век. „Предприемачеството не е нещо, което може да се заучи или постави във формула, то не е самоцел, а умение да решаваш проблеми, да подобряваш среда, да създаваш иновации и блага за обществото.“, коментира Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП пред лауреатите.

Българският евродепуата Ева Майдел подкрепя редица инициативи за развитие на младежта. Тя е посланик на Еврокомисията в програмата й за нови умения. Майдел също така е сред основателите на „Образование България 2030“ - неформално обединение на неправителствения сектор, бизнеса и политици, подкрепено от заместник-председателя на ЕК отговарящ за работни места, растеж и конкурентоспособност Юрки Катайнен. Визията на ОБ2030 е до 2030 г. българското образование да осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България.