Увеличават се заболелите от остри респираторни заболявания

Заболеваемостта е 127,91 на 10 000 души

През изминалата  седмица  са регистрирани общо 175 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 136 за предходната седмица, съобщават от РЗИ в областния град. Заболеваемостта  е 127,91 на 10 000 души.

Регистрирани са общо 44 случая на заразни заболявания, при  31 за предходната седмица. Нови четиринадесет случая на заболели от варицела са регистрирани в Стара Загора,Казанлък и селата Хан Аспарухово и Богомилово. В сравнение с предходния период случаите са с десет повече.Има установен заболял от скарлатина в Стара Загора.

От ентероколит са се разболели трима души от Чирпан, Братя Даскалови и Бял извор .През изминалата седмица има регистрирани пет случая  на заболели от ротавирусен гастроентероколит в Стара Загора,Казанлък и Тулово. Според справката един човек е регистрирани като заболял от салмонелоза в село Братя Кунчеви.

Заболели от вирусен хепатит са регистрирани осемнадесет случая в  Стара Загора, Черна гора,Горно Белево,Зимница,Яздач и Плодовитово. Заболели от шинелоза има регистрирани в Казанлък и Търничене.
През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.