Турска агенция хвали Каранга

Оприличават го на Демба Ба

Специализираната турска агенция TrScouts изготви профил на нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга, който бе публикуван в социалната мрежа Twitter. Скаутите, които имат над 13 000 последователи в уеб пространството, очертават силните и слабите страни на Каранга, посочват неговата статистика в Първа лига, правят и сравнение между него и други нападатели.

Турците припомнят, че договорът му с ЦСКА е до юни 2019 г. (бразилецът подписа в началото на 2017-а за 2,5 години). Като негови основни оръжия са посочени дриблирането, техниката и скоростта. Като по-слаби страни са липсата на опит на високо ниво, както и липсата на по-изразени конструктивни качества.

Бразилецът е сравнен с бившия голаджия от Висшата лига на Англия Демба Ба. Сенегалецът правеше фурор в Нюкасъл в периода 2011-2013 г., когато реализира 29 гола в 54 шампионатни мача и стига до трансфер в Челси (33 мача и 7 гола). Ба е със същия ръст като Каранга - 189 см и бе добре известен с някои много красиви и технични изпълнения при свои голове. Каранга също така е оприличен и на камерунския национал Ленърд Квеке, който от 2013 г. насам има 96 мача и 45 гола за Ризеспор, а преди това е играл и за Спарта Прага (74 мача и 31 гола).