Министър Кралев проведе среща с японския посланик Масато Ватанабе

Двамата са разговаряли за предстоящите през 2020 г. в Токио олимпийски и паралимпийски игри

Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе протоколна среща с новия японски посланик Масато Ватанабе. Двамата са обсъдихли отношенията между България и Япония в сферата на спорта и младежта, след като миналата година подписаха споразумение за сътрудничество в спорта.
Двамата са разговаряли за предстоящите през 2020 г. в Токио олимпийски и паралимпийски игри. Н.Пр. Ватанабе припомни програмата на японското правителство Host Town за подготовка на спортисти в тренировъчни бази в страната.
При посещението си в Токио министър Кралев се срещнал с представители на няколко общини, а община Мураяма вече са сключили договорка с Българската федерация по художествена гимнастика. Разговори се водят и между община Окаяма и федерацията по бадминтон.
На срещата днес Красен Кралев е връчил на Н.Пр. Масато Ватанабе поздравителни адреси към новите министри на образованието, културата, спорта, науката и технологиите Йошимаса Хаяши и министъра, отговарящ за подготовката и провеждането на олимпийските и паралимпийските игри Токио 2020 Шумиши Сузуки.

Днес проведох протоколна среща с новия японски посланик Масато Ватанабе. С него обсъдихме отношенията между България и Я...

Публикувахте от Krassen Kralev в 11 октомври 2017 г.