Красен Кралев награди с плакет на ММС спортния директор на „Рено“ Жерар Доранжон

Доранжон е спортен директор на „Рено“ за Източна Европа в продължение на 26 години

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС дългогодишния спортен директор на „Рено“ Жерар Доранжон за заслугите му към българския автомобилен спорт. Г-н Доранжон бе придружаван от съпругата си Тереза Вендлинг, председателя на Асоциацията на българските автомобилисти Бончо Дунев, председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев и проф. Атанас Смилянов.
Доранжон е спортен директор на „Рено“ за Източна Европа в продължение на 26 години. Той играе важна роля за успехите и развитието на състезатели като братя Чубрикови, братя Агура, Йордан Топлодолски, Атанас Тасков, Георги Петров, Владимир Илиев, Бончо Дунев през 60-те и 70-те години на миналия век. Тогава в България се откриват заводи за сглобяване и производство на коли („Булгар Рено“ и „Булгар Алпин“). От позицията и с опита си като автомобилен инженер той полага големи усилия за подготовката на колите на българските пилоти, за квалификацията на механиците, състезателите и техническите лица.
Г-н Доранжон сподели спомени от времето, когато се полагат основите на българската автомобилна школа и по-романтичните времена на автомобилизма в Европа. Той бе награден с почетен плакет и от председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Владимир Илиев.
При визитата си в България г-н Доранжон ще посети клубове по автомобилен спорт, ще има срещи с млади пилоти, механици, инженери и с всички състезатели, с които е работил.

Имах удоволствието да се срещна и да наградя с почетен плакет на ММС дългогодишния спортен директор на „Рено“ Жерар Дора...

Публикувахте от Krassen Kralev в 10 октомври 2017 г.