Холандия изгоря заради глупав регламент

По-обективно от директните двубои няма

Холандия ще пропусне за втори пореден път голямо футболно събитие. През 2016 не беше по терените на Франция за европейското първенство. Сега, няма да играе на световното в Русия.

За Мондиала обаче холандците бяха лишени заради глупав регламент. Вместо да се гледа най-обективния критерий, директните двубои, се изчислява головата разлика.

При директните двубои Холандия печели срещу Швеция. Защото в Стокхолм "лалетата" завършиха 1:1 и след победата в Амстердам с 2:0, при равен брой по 19 точки, "оранжевите" трябваше да играят на бараж. Сега, на бараж ще отидат "тре крунур",които биха с 8:0 Люксембург. Нещо, което е далеч,много далеч от обективните критерии.

Но шведите могат да си намерят майстора на баражите в лицето на Италия, Хърватия,а защо не и на съседите от Дания.

Холандците запомнаха вихрено срещу Швеция. Робен бе над всички. Вксара бързи два гола. Домакините показаха,че са готови да гонят дивото до 7:0. Началото на мача започна в стил реванша на Барса и ПСЖ,когато барселонци тръгнаха да връщат головете поети в Париж. Тогава, в този луд мач успяха да спечелят с 6:1 и заличиха загубата с 0:4 от "Парк де Пренс". Но явно чудеса всеки ден не могат да се получат.  

След като Холандия поведе бързо с 2:0 им трябваше през първата част още поне два гола  за да имат мотивация за второто полувреме. Бяха изпуснати две или три голови положения. През втората част шведите се окопитиха,а холандците с изминаването на времето виждаха,че не могат да сторят нищо. След края на мача се получи приятна картина. Тогава всички от шведския тим поздравиха героя на срещата Ариен Робен, който може би изигра последния си мач за националния тим. Стадионът ехтеше с неговото име.
Това показа за пореден  път безмерния холандски оптимизъм, който отново ще даде на света незабравими футболни мигове.