Григор Димитров победи след зрелищен обрат

Гришо се наложи в Шанхай над Райън Харисън от САЩ

Григор Димитров за втора поредна седмица стартира трудно в Китай. След като преди няколко дни записа трисетова победа на старта в Пекин, хасковлията изживя драматична победа  в Шанхай над 46-ия в света Райън Харисън (САЩ) с 3:6, 6:3, 7:6 (6).

Срещата премина през обрати, драматично развитие и невероятен тайбрек, в който Гришо спаси три мачбола. В третия кръг Димитров ще се изправи срещу друг американец. Той ще бъде излъчен в мача между Сам Куери и Франсис Тиафоу.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с бърза размяна на геймове, но още в четвъртия Харисън успя да пробие сервиса на Григор Димитров. След това той успя да затвърди брейка и поведе с 4:1. Двамата тенисисти продължиха да печелят своите подавания до края на мача, като изключително драматичен беше деветият гейм. Димитров първо спаси сетбол, а след това пропусна да се възползва от свой брейкпоинт. Димитров отрази още три възможности на Райън Харисън да спечели първия сет, но при петия сетбол на американеца не намери верния отговор.

ВТОРИ СЕТ
И в тази част двамата започнаха с печелене на своите подавания. Димитров беше близо до пробив в четвъртия гейм, когато получи три брейкбола, но не успя да се възползва от тях. Той обаче не сбърка при четвъртата си възможност за пробив. Тя дойде в осмия гейм, когато българският тенисист осъществи брейк в подаването на Харисън и поведе с 5:3. След това при свой сервис гейм хасковлията стигна до спечелване на сета и изравняване на резултата при първия си сетбол.

ТРЕТИ СЕТ
Димитров започна решителната част с пробив, който беше затвърден при собствен сервис. След това обаче Харисън успя не само да изравни резултата, но благодарение на два побива поведе с 4:2. Веднага след това Гришо върна единия брейк и след това направи 4:4. След това двамата печелеха своите подавания и при 6:6 се стигна тайбрек. Решителната част на мача започна лошо за Григор Димитров и Харисън поведе с 6:3 и получи три мачбола. Българският тенисист обаче не се отказа, успя да изравни, а след това и да спечели мача при първата открила му се възможност.