САЩ, Япония и Южна Корея проведоха нощно учение

Това е първият път, в който трите типа самолети тренират заедно в нощно време

Два американски бомбардировача и японски и южнокорейски изтребители проведоха нощни учения на Корейския полуостров. Това е поредната демонстрация на сила на фона на продължаващите предизвикателства на Пхенян с ракетната и ядрената им програма.

От Тихоокеанското командване на Военновъздушните сили на САЩ заявиха, че това е първият път, в който трите типа самолети тренират заедно в нощно време. Това е и ясна демонстрация на оперативните възможности на трите държави, допълниха от оперативния център.

Междувременно, американският президент Доналд Тръмп е обсъдил със съветниците си по национална сигурност опции за справяне със севернокорейската криза. Дискусията е била фокусирана върху широк набор от опции за отговор на каквато и да е форма на севернокорейска агресия, а ако трябва и за възпирането на Северна Корея от заплашването на САЩ и съюзниците им с ядрено оръжие.

Това се случва дни, след като президентът заяви, че дипломатическите усилия са се провалили и направи красноречив коментар, който беше възприет като намек за военни действия срещу Пхенян.