Мери Пиърс: Григор ще стигне до титла от Шлема

Спорт

10-10-2017, 18:42

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Много съм щастлива да бъда тук, това е първото ми посещение във вашата страна

Бившата номер 3 в женския тенис Мери Пиърс (Франция) вярва, че Григор Димитров ще спечели титла от Големия шлем. Това обяви самата тя при първото си стъпване на българска земя днес. Пиърс, шампионка от откритите първенства на Австралия и Франция, пристигна в София за Световната треньорска конференция „БНП Париба“ на международната федерация (ITF), която започва утре с участието на над 650 специалисти от 90 страни.
Запитана каква е тайната да не си номер 1 в света, а да печелиш турнири от Шлема, Пиърс обяви: „Няма тайна. Всичко е тежка работа, отдаденост, целеустременост. Григор е страхотен млад тенисист. Има лошия късмет да играе във времето на най-добрите – Надал, Федерер и Вавринка, но те един ден ще се оттеглят, а той ще продължи. Вярвам, че ще спечели титла от Шлема“, обяви французойката, която в момента работи с млади таланти в своята родина, помощник капитан е за „Фед къп“ и е член на Борда на директорите на ITF като представител на атлетите.
Нейната лекция по време на треньорката конференция ще бъде разказ за живота и пътя й в тениса, съобщават от БФТенис.
„Много съм щастлива да бъда тук, това е първото ми посещение във вашата страна. С Магдалена Малеева участвахме в турнири заедно още от 12-годишни и тя редовно ме питаше: „Кога ще дойдеш да ме посетиш в София?“ И ето, отвори се страхотна възможност. Мисля, че Световната конференция е великолепно събитие, защото темата за треньорството в тениса е много близка до сърцето ми и аз съм запалена по нея. От 6 години работя като треньор на млади играчи, а освен това от декември съм помощник капитан на Яник Ноа във френския отбор за „Фед Къп“. Така че нямам търпение да чуя всички презентации и да представя и своята“, обяви пред журналисти Мери Пиър.