Борисов: Новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива

Аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни, имаше прекрасна обстановка

Не съм нито колегата Валери Симеонов, нито Антон Тодоров да оценявам медиите, но новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет, цитиран от агенция „Фокус“.

„Ще видите от стенограмата. Аз предлагах дали да викнем друг вицепремиер, дали други хора от партията, за да излезем с решение. В общи линии споровете са два. Съгласието е, че трябва да има такъв орган.

"Несъгласията между двата закона, които се бият, те ще се решат в парламента. Няма да се решат в президентството. Кой кого да назначава за шеф. Сигурното е, че МС няма да го назначава. Битката сега е между парламент и президент. Не е моя. Президентът Радев дословно каза, цитирам: „Не е хубаво да завършвам и да излизаме долу без председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, без Мустафа Карадайъ на ДПС и без Веселин Марешки на ВОЛЯ. Отидохме, извади си календара, ден по ден гледахме“, заяви Борисов и подчерта, че е искал новото заседание на КСНС да е още днес.

„Имаше Академия, след това пътуване, след това друго нещо, не съм длъжен да му разказвам програмата, но се спряхме на вторник. Това беше първият удобен за него ден – вторник 13.00 часа. Аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни. Прекрасна обстановка. Предлагам му да слезем заедно, ще видите. При положение, че нямаме решение, той слезе и каза просто, че продължава Съвета във вторник от 13.00 часа. Снощи с изумление разбирам, че ние бойкотираме президента, при положение, че по-приятелски, по-конструктивен и всеки си каза защо е против едното или другото. Там има 20 души свидетели. Днес се развива тема „Бойкот?“, що за безобразие?“, запита премиерът и подчерта, че това е фалшива новина в пълния й обем.

„100% фалшива новина. Който я е пуснал, аз не съм нито колегата Симеонов, нито Антон Тодоров да ви давам оценки. Който без да провери, 20 участници, дали това, което казвам е истина, и е пуснал такива внушения, е 100% фалшива новина. Разчитам на вашия професионализъм. Разказвам минута по минута, има 20 свидетели, плюс стенограма. Ако лъжа, елате и ме заплюйте мене. Седнахме, кафенце си пихме, говорихме си по различни теми, по програмите. Излизам и разбирам, че аз го бойкотирам. Това е не фалшива новина, нямате право да го внушавате, защото не е истина“, каза още Бойко Борисов.