Цв. Цветанов се срещна с Манфред Вебер - bulgaria.utre.bg

Цв. Цветанов се срещна с Манфред Вебер

10 октомври 2017, 18:08 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

Цветанов отбеляза, че със своя ръст на икономиката от 3.9% България е в топ 5 на страните от ЕС по този показател

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер. Срещата бе в Брюксел, където Цветанов участва в учредителната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. Тема на разговора беше напредъкът на България към членството в еврозоната и Шенген, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

„Влизането в еврозоната е голямо политическо предизвикателство. Оценявам високо личния ангажимент на премиера Бойко Борисов за прогреса в тази сфера. България е сериозен партньор в Европа с много добри икономически показатели“, заяви Вебер.

Председателят на най-голямата политическа група в ЕП даде изключително висока оценка на работата на българските евродепутати от ГЕРБ.

На свой ред Цветан Цветанов отбеляза, че със своя ръст на икономиката от 3.9% България е в топ 5 на страните от ЕС по този показател за миналата година. В края на срещата Манфред Вебер пожела успех на Цветанов, който заминава на работно посещение в Германия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика