Н. Ангелкова се срещна с Бенедето Дела Ведова - bulgaria.utre.bg

Н. Ангелкова се срещна с Бенедето Дела Ведова

10 октомври 2017, 16:36 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МТ

Тя представи основните събития, които ведомството подготвя и ще бъдат включени в календара на председателството

Италия е сред основните целеви туристически пазари за България. Работим последователно и целенасочено, за да привличаме все повече италиански посетители. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата си с Бенедето Дела Ведова, заместник- министър на министерството на външните работи на Италия и Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, предаде пресслужбата на Министерството на туризма.

По време на разговорите министър Ангелкова представи основните събития, които ведомството подготвя и ще бъдат включени в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Очакваме италианския министър на културните ценности и туризма Дарио Франческини да бъде част от министерската среща, която ще се проведе през февруари следващата година", заяви министър Ангелкова. Тя допълни, че друго интересно събитие, в което страната може да се включи, е на тема туризъм и енергетика и ще се проведе в рамките на Дунавската стратегия пред май догодина.

Министър Ангелкова посочи още, че двете страни имат много добри взаимоотношения в сферата на туризма, а страната посреща все повече гости от Италия. Според статистическите данни за периода януари-август италианските туристите у нас са над 114 хил., което е ръст от повече от 20% спрямо същия период на миналата година. А само за месец август ръстът е 21 процента, което означава, че в България са дошли повече от 22 хил. италианци.

"Те пътуват в цялата страна и посещават както морето, така и културно-исторически обекти", обясни министър Ангелкова в отговор на г-н Ведова, какво посещават у нас гостите от Италия. Италианците търсят нови дестинации и променят посоките си за пътуване, в последните години, коментира Бенедето Дела Ведова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета