Цв. Цветанов: Европол ще дискутира бъдещето на Западните Балкани у нас

Политика

10-10-2017, 16:08

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европол: Напредъкът на България във всички сфери е видим за цяла Европа

Председателят на ПГ на ГЕРБ се срещан с Клод Мораес

Западните Балкани и състоянието на сигурност в региона да бъдат част от дневния ред на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол, предложи в Брюксел председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

Той участва в учредителната среща на групата и в рамките на нея проведе разговор с председателя на Комисията за граждански права, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес.

По време на разговора с Мораес Цветанов обяви, че е важно акценти в дневния ред на следващото заседание да бъдат Западните Балкани, борбата с тероризма и усилията за опазване на сигурността на външните граници на Европейския съюз. Цветан Цветанов предложи на заседанието през март 2018 г. в София да бъдат поканени като наблюдатели представители на парламентите на страните от Западните Балкани и Турция. Предложението ще бъде обсъдено.

Има идея в работата на групата в София да бъдат обсъдени и начини за борба с киберпрестъпленията, а в заседанието да вземат участие и еврокомисарите Мария Габриел, отговаряща за цифровото общество и икономика и Джулиян Кинг, отговарящ за сигурността.