БФС благодари на Бойко Борисов

Премиерът е главна причина стадионите, на които ще се играят мачове от квалификациите за европейското юношеско първенство, да бъдат ремонтирани

БФС изтъкна премиера Бойко Борисов като главна причина стадионите, на които ще се играят мачове от квалификациите за европейското юношеско първенство, да бъдат ремонтирани.


Това стана с изявление на сайта на футболния съюз:
 
"Велико Търново и Горна Оряховица ще бъдат домакини на двубоите от Първия квалификационен кръг за Евро 2018. Арена на мачовете между юношеските национални отбори до 17 г. на България, Украйна, Република Ирландия и Азербайджан ще бъдат реновираните стадиони „Ивайло“ и „Локомотив“. Двете съоръжения преминаха през щателна проверка от представители на УЕФА, които останаха впечатлени от предложените условия.
 
 
Стадионите разполагат с нови тревни покрития и осветление, обновени са трибуните, съблекалните, сервизните помещения и зали за пресконференции. Ремонтираната база ще допринесе за отличното провеждане на европейските квалификации и ще помогне за развитието спорта, в частност – футбола в региона.
 
 
Обновяването на стадионите стана факт благодарение на правителството и лично премиерът Бойко Борисов, който пое и изпълни ангажимент за отпускането на необходимите финансови средства, както и на отличното сътрудничество между Министерството на младежта и спорта, оглавявано от Красен Кралев, президентът на БФС Борислав Михайлов , кметовете на Общините Велико Търново – инж. Данаил Панов, Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев, Дряново - инж. Мирослав Семов, Лясковец – д-р Ивелина Гецова, председателят на ЗС към БФС Велико Търново – Бончо Генчев и председателят на ОС към БФС – Георги Трендафилов.
 
 
Гостуващите отбори на Украйна, Република Ирландия и Азербайджан изказаха своите благодарности на БФС и организаторите за отличните условия за подготовка на тренировъчните терени в Дряново, Дебелец, Лясковец и Царева ливада.
 
 
Откриването на турнира ще се проведе на 10 октомври, вторник на стадион „Ивайло“, където в 18:30 часа младите „лъвове“ ще се изправят срещу Украйна в първата си квалификация. Преди това от 16:00 часа на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица е срещата Република Ирландия – Азербайджан."