Виктория Томова се класира за основната схемана тенис турнира в Линц

Първата ракета на България записа трета поредна победа в квалификациите. Томова победи с 6:4, 6:4 София Жук от (Русия), която е №149 в света

Виктория Томова се класира за основната схема на тенис турнира в Линц (Австрия) с награден фонд 226,750 долара,съобщи БФ Тенис.

Първата ракета на България записа трета поредна победа в квалификациите. Томова победи с 6:4, 6:4 София Жук от (Русия), която е №149 в света.

Виктория Томова за трети път ще играе в основна схема на турнир на WTA. С този успех 22-годишната софиянка си осигури 19 точки за световната ранглиста, в която в момента е 151-а.

Българката изоставаше в началото на мача с 1:3 гейма. До края на частта обаче Томова даде на съперничката си само един гейм и след 6:4 поведе в  резултата.

През втората част Томова и Жук си размениха по пробив, след което софиянката отново направи брейк за 4:3 в нейна полза, оказал се достатъчен за да затвори двубоя при четвъртия мачбол.

Преминаването на квалификациите гарантира на Томова 18 точки за ранглистата. В първия кръг на основната схема българката ще срещне някоя измежду поставената под номер 4 Анет Контавейт от Естония, италианката Камила Джорджи, Дениса Алертова от Чехия и участващата с "уайлд кард" Анна-Лена Фрийдсман от Германия.