В. Горанов: ГЕРБ се разграничава от поведението на Тодоров в ефира

Беше малко извън контекста на разговора и се получи неразбиране на това, което е искал да каже

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка шега в разговора с телевизионния водещ Виктор Николаев. Това коментира в ефира на бТВ финансовият министър Владислав Горанов.

„Беше малко извън контекста на разговора и се получи неразбиране на това, което е искал да каже Тодоров. Той има много цветист език и го използва във всякакви ситуации. Не може да му се отрече, че понякога е доста оригинален, но в случая не уцели нито мястото, нито начина, по който да се пошегува с Виктор Николаев”, отбеляза Горанов.

„Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, но ако ги гледаме в контекста и смисъла, който е искал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам така. Той е един изключително ерудиран мъж и не би си позволил в ефир да изкаже такава заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир”, отбеляза министърът.

По думите му така или иначе позицията на Антон Тодоров е неприемлива. „Не може да искате от мен да го защитавам”, подчерта Горанов.

Министърът подчерта, че той, както и ГЕРБ, се разграничават от поведението му в ефира.

"Антон Тодоров остава като народен представител от гражданската квота на ГЕРБ", категоричен беше Горанов. „В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно”, призова Горанов.