САЩ и Турция временно спряха неимиграционните визови услуги помежду си

Свят

09-10-2017, 08:34

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ с нови санкции срещу Русия

Мярката засяга визите в областта на туризма, бизнеса, медицинското лечение, временната заетост, обучението, медиите, дипломатическата дейност

Американското посолство в Анкара и турското посолство във Вашингтон заявиха, че временно спират всички неимиграционни визови услуги, като казаха, че трябва да преоценят взаимните си ангажименти във връзка със сигурността на своя персонал.

Миналата седмица САЩ заявиха, че са „дълбоко обезпокоени“ от ареста на служител на американското генерално консулство в Истанбул по обвинения в нарушаване на конституцията и опит за сваляне на турското правителство.

„С цел да бъде намален до минимум броят на посетителите в посолството и консулствата ни, докато се извършва тази преоценка, с незабавно действие прекратяваме всички неимиграционни визови услуги във всички дипломатически обекти на САЩ в Турция“, заяви посолството.

Мярката засяга визите в областта на туризма, бизнеса, медицинското лечение, временната заетост, обучението, медиите, дипломатическата дейност. Турция реагира незабавно и спря всички неимиграционни визови услуги във всички свои дипломатически обекти в САЩ.