Ханс–Герт Пьотеринг: България има правилните приоритети за председателствотo - bulgaria.utre.bg

Ханс–Герт Пьотеринг: България има правилните приоритети за председателствотo

09 октомври 2017, 06:37 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Много добър знак е, че премиерът Борисов търси и се интересува и от мнението на други държави членки

„Председателството на България на ЕС предоставя една изключителна възможност приоритети, които страната ни си е поставила да станат водещи и за страните членки на ЕС“, коментира телевизия „Европа“ председателят на Европейския парламент за 2007-2009 година Ханс-Герт Пьотеринг. Той изтъкна водещата роля на премиера Борисов и създаденият Висш политически-консултативен Борд, който да спомогне за укрепване на целите на българското председателство.

„Много добър знак е, че министър-председателят Борисов търси и се интересува и от мнението на други държави членки. Това е едно изключително зряло и европейско поведение от негова страна и затова съм убеден, че председателството на България ще е много успешно. Смятам, че приоритетите, които страната си е поставила са правилните за вашето председателство“, каза Пьотеринг. Отговорността на страната ни в процеса по интеграция на Западните Балкани е голяма.

Срещата на лидерите на България, Румъния, Сърбия и Гърция доказа ясните амбиции на София във външнополитически план и ангажираността ни да постигнем политически стабилни Балкани с единна цел.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика