Изтече срокът за подаване на фирмени коригиращи декларации за парите на каса - bulgaria.utre.bg

Изтече срокът за подаване на фирмени коригиращи декларации за парите на каса

08 октомври 2017, 14:12 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nap.bg

Интересът на НАП към фирмените каси бе провокиран, след като над 1280 компании са посочили, че съхраняват в кеш над 1 млн лева

НАП проверява над 500 компании, декларирали, че държат по над 1 милион лева в касите си, заради съмнения, че укриват данъци и дивиденти. Фирмите имаха месец, за да приведат в ред касите си и да се издължат, предава БНТ.

Интересът на НАП към фирмените каси бе провокиран, след като над 1280 компании са посочили, че съхраняват в кеш над 1 млн лева.

"Имаше компании с над 20 млн. лв. в брой на каса и то няколко. Имаше десетки компании с милиони левове на каса и то повече от 1 млн., повече от 10 млн. Т.е. икономическата, житейската, финансова и всяка друга логика прави пазенето на каса на сума от 24 млн. лв. доста малко вероятна", заяви говорителят на НАП.

Оказва се, че тези суми са само на хартия, тъй като са похарчени без върху тях да са платени нужните данъци и дивиденти. На 30 септември изтече срокът, който беше даден от НАП на всички фирми да подадат коригиращи деклариции за касовите си наличности.

Според счетоводни фирми, обслужващи по няколко компании, коригиращите декларации не решават проблема с доказване на парите в касите.

Неизрядните фирми ще бъдат санкционирани, предупреждават от НАП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Портфейл