В. Горанов: Има планирано увеличение на заплатите на полицаите за 2018 г.

През следващата седмица ще разговаряме със всеки министър по това, което предлагаме за бюджета за 2018 година

Има планирано увеличение на заплатите на полицаите, дебатът все още върви. Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да бъда говорител на министър Валентин Радев. Това каза на пресконференция министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос дали в планираното увеличение от 700 млн. на разходите за персонал е включено увеличение на заплатите на полицаите, предаде Агенция „Фокус“.

„Проблемът с човешкия ресурс и качеството на работната сила трябва да бъде адресиран максимално бързо. Добрата новина е, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат“, заяви той. „Най-късната дата за внасяне на бюджета в парламента е след около 2 седмици, в края на октомври. До тогава всичко ще е ясно. Имаме много висока степен на готовност, отдавна сме в разговори с министрите“, уточни Владислав Горанов.

„През следващата седмица ще разговаряме със всеки министър по това, което предлагаме за бюджета за 2018 година за съответния сектор“, допълни той.

По повод участието на Антон Тодоров в Нова телевизия министърът коментира: „Спомнете си кога журналистът Виктор Николаев смени работата си и по какъв повод, какъв дебат се състоя тогава. Ще разберете, че осъждайки всякакъв опит за вмешателство в работата на журналистите и фактът, че сега се води дебат, показват, че историята е различна“.

„Извиняваме се ако правителството или ГЕРБ са заподозрени в опит за намеса в независимостта на медиите. Няма как да сме доволни, че този дебат се води и сме в отбранителна позиция“, заяви той.