Йотова: Няма война между институциите

С министрите работим добре

Не сме мръднали на сантиметър от обещанията си, Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на БНТ.

"Работя добре с министрите, не съм убедена, че има война на институциите, вижте например какво става в Испания. Да, има "престрелки", но това е "наливане на масло" в политическото недоверие на българите към институциите. Всеки месец имам поне 10 срещи с хората в страната, те са недоволни от институциите, не може за 10 години в ЕС минималната и средната заплата да е на нивото на страни, които тепърва започват такъв процес", коментира Илияна Йотова.

По повод бъдещия антикорупционен орган, Йотова коментира, че механичното сливане на институции трябва да се прецени дали е добрият вариант.

"Идеята да има различни институции е техният взаимен контрол. Когато ги събереш под една шапка, не е ясно как ще функционира този взаимен контрол. Второ - не трябва да се изземват и преплитат дейности. Най-важно е този орган да бъде работещ", каза вицепрезидентът.

Според Йотова санкциите срещу Русия имат повече политическо значение, големите компании са намерили вратички да ги избегнат, страда единствено малкият и среден бизнес.