Вицепремиерът на Киргизстан загина в катастрофа

Свят

07-10-2017, 14:12

Снимка:

gov.kg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Терористи подготвяли кървав атентат в Ню Йорк

Властите разследват инцидента

Киргизстанският вицепремиер Темир Джумакадиров, негов помощник и шофьорът им загинаха в пътнотранспортно произшествие в с. Садовое от северната Чуйска област на страната, където служебната кола на висшия служител се блъсна тази сутрин в камион КАМАЗ. Това съобщи апаратът на правителството в Бишкек, предаде ТАСС.
Случаят усърдно се разследва и след приключване на оперативно-следствените действия ще бъде образувано наказателно дело, заяви за агенцията говорителят на киргизстанското вътрешно министерство Бакит Сейитов.
Президентът на Киргизстан Алмазбек Атамбаев изрази съболезнования към роднините и близките на покойния - по думите му негов възпитаник, и заяви, че е виждал в него един от бъдещите ръководители на държавата.

Оглавявал държавния щаб за съдействие в организацията на президентските избори в Киргизстан, насрочени за 15 октомври, Джумакадиров бе заминал в командировка с цел да провери готовността на избирателните секции в Таласка област. Баща на 4 деца, 38-годишният държавен служител по-рано бе и секретар на киргизстанския Съвет за сигурност, добавя ТАСС.