Никола Спасов: Младите футболисти трябва да си завоюват място в отбора

Царско село предоставя най-добрите условия за футбол в София

Треньорът на Царско село Никола Спасов, даде кратко интервю пред Блиц. В него той говори за битката във Втора лига, за мача с Ботев за Купата на България, както и за своя тим и условията, в които се подготвя.

- Царско село се намира на трето място във Втора лига, като в последния кръг победихте Оборище, първо място ли е целта пред отбора?
- По принцип да, но не е фикс-идея. Възможно най-високо класиране е целта пред отбора ни.

- Кръг преди това загубихте от може би най-сериозния съперник в за първото място – Ботев (Враца), удар ли бе това по амбициите на отбора?
- Това са нормалните неща във футбола, мачът беше такъв, който вкара гол-  печели. Ние не успяхме да си вкараме ситуациите и закономерно загубихме, а ние от доста време не бяхме губили. В други мачове имахме късмет, но в този  късметът не бе на наша страна.

- Как ви се струва жребият за купата на България? Домакин сте на Ботев (Пловдив).
- Много труден жребий, не ми се искаше да имаме такъв съперник, но това е жребият. Ботев е отборът, който в последните месеци за мен израстна най-много. Според мен ни се падна възможно най-трудният жребий.

- През 2015 година спечелихте купата на България с Черно море. Може ли да повторите подвига, този път с Царско село?
- Далеч съм от мисълта, че можем да спечелим купата, но в крайна сметка това е футбол. В един мач резултатите са непредсказуеми и ние ще дадем всичко от себе си срещу Ботев. В крайна сметка няма какво да губим в този мач.

- Разчитате на немалко млади момчета в отбора, но сред тях разбира се има  и по-опитни. Това ли е рецептата на успеха, младите футболисти?
- Аз не съм чак такъв защитник на младите футболисти. Всеки един млад и талантлив футболист трябва да си извоюва място в отбора, независимо дали е в Първа или Втора лига. Няма треньор, който да откаже да налага талантливи футболисти, но съм против насилственото налагане на млади  футболисти. Винаги е хубаво, когато имаш съчетание между млади и по-опитни футболисти, за щастие аз го имам.

- Как виждате условията за работа в Царско село, гради ли се нещо голямо?
- Условията според мен са най-добрите в София за развиване на футбол. ЦСКА направиха не лоша база, но най-добрите условия ние ги имаме, а дали може да се случи нещо друго, нещо голямо, то това собственикът може да го каже.

- Съжалявате ли, че до момента не е ръководил някой от родните грандове в лицето на ЦСКА или Левски?
- Не мога да кажа, че съжалявам. Със сигурност мога да водя такъв отбор, но в крайна сметка явно не съм го заслужил щом  не съм бил поканен до момента,  но не съм и с тази фикс-идея.