Григор Димитров пречупи Агут

Класира се на полуфинал в Пекин

Третият поставен Григор Димитров стигна за втора поредна година до полуфиналите на АТР 500 турнира в Пекин. Българинът победи петия в схемата и №13 в световната ранглиста Роберто Баутиста Агут от Испания със 7:6(5), 4:6, 6:2.

Димитров първи стигна до пробив в петия гейм, но Баутиста Агут го върна за 3:3. До края на сета нямаше повече точки пробив и се стигна до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 4:2 точки за Григор. Димитров стигна до сетбол при 6:5 и успя да го реализира,съобщи БФ Тенис.

Във втората част Баутиста Агут проби за 4:3 след двойна грешка на Димитров. До края Григор не успя да върне брейка и така сетовете бяха изравнени.

В третата решителна част българинът изоставаше с 15:40 в третия гейм, но отрази точките за пробив на испанеца с убедително сервиране. След няколко равенства Димитров поведе с 2:1. Успехът в трудния гейм подейства мотивиращо на Григор, които стигна до пробив на нула. Срещата приключи с нов пробив в осмия гейм за 6-2.

Така Григор Димитров за втора поредна година ще играе на полуфинал в Пекин. За българинът това е шестия полуфинал през сезона след Бризбън, Australian Open, София, Куинс и Синсинати.

На полуфинала в събота Димитров очаква победителя от срещата между Рафаел Надал и Джон Иснър.